Pressemeddelelse

Prisen på din fjernvarme stiger – forstå din nye pris og læs hvordan du sparer

Den 1. december bliver din samlede fjernvarmepris ca. 15% dyrere. Læs her hvad du selv kan gøre for at begrænse dine varmeudgifter.

Aalborg Forsyning har ligesom resten af forsyningssektoren det seneste år været påvirket af et meget uforudsigeligt energimarked. Det betyder, at vi efter en lang periode med stabile varmepriser ser os nødsaget til at hæve fjernvarmeprisen.

Mange kunder er trængte i en tid med prisstigninger på stort set alt. Det er derfor en ærgerlig situation, at vi nu må varsle en prisstigning på fjernvarmen. Vi ved, at en sådan udmelding kan skabe usikkerhed. Du kan derfor her på siden læse mere om, hvordan prisstigningen skal forstås, og hvad du som forbruger selv kan gøre for at spare på varmen.

Forstå prisstigningen

Din varmepris består af tre dele:

 • Abonnement
  Abonnementsprisen er en fast årlig betaling for fjernvarme. Prisen for dit abonnement stiger ikke.
 • Effektbidrag
  Effektbidraget er en fast udgift baseret på størrelsen af din bolig. Beregningsareal er kvm registreret i BBR (Bygnings- og boligregistret). Prisen for dit effektbidrag stiger heller ikke.
 • Forbrug
  Dit energiforbrug er dit variable forbrug af fjernvarme. Pr. 1. december 2022 stiger denne pris fra 0,570 kr./kWh inkl. moms til 0,684 kr./kWh inkl. moms. Det vil sige, at du kommer til at betale mere for den varme, du bruger.

Prisstigningen betyder, at hvis man har et standardhus på 130kvm. og et årligt forbrug på 18.100 kWh (eller 18,1 MWh), som svarer til et almindeligt varmeforbrug, vil den variable varmeudgift stige med ca. 170 kr. inkl. moms om måneden.

Lægger man de faste udgifter til abonnement og effektbidrag sammen med stigningen i den variable pris for dit forbrug, bliver den samlede varmepris ca. 15% større pr. 1. december.

Det betyder ikke nødvendigvis, at din varmeregning fremover bliver 15% større, da du ved at nedsætte dit varmeforbrug selv kan gøre meget for at spare på varmeregningen.

Fjernvarmeprisen stiger i Aalborg 2022

Varmepriser i DKK. inkl. moms før og efter prisstigning. De viste tal er prisen for et år for et standardhus på 130 kvm med et årligt varmeforbrug på 18.100 kWh (svarende til 18,1 MWh)

 

 

Tjek din egen prisstigning

På Min Side under Tidligere aflæsninger kan du se dit forventede årsforbrug. For at finde ud af hvad prisstigningen kan komme til at betyde for dig, kan du gøre følgende:

Dit forventede årsforbrug i kWh x 0,114 = Din merudgift inkl. moms

Hvad kan du selv gøre for at spare

Du kan selv gøre flere ting for at spare på varmen og dermed begrænse dine varmeudgifter, selvom fjernvarmen bliver dyrere. Her er fem gode råd:

 • Hold øje med dit varmeforbrug. Det kan du blandt andet gøre med appen Watts eller via Min Side her på hjemmesiden.
 • Tjek at din radiator og gulvvarme fungerer optimalt
 • Indstil temperaturen på dit varme vand
 • Efterisolér dine rør og din bolig
 • Luft ud og find en passende rumtemperatur

 

 

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen