Klinisk risikoaffald

Kanyler og andre medicinske remedier, der kan udgøre en smittefare, skal i en særlig kanyleboks til klinisk risikoaffald, som du kan få udleveret gratis.

Hvad er klinisk risikoaffald?

Kanyler, insulinpenne og andet medicinsk udstyr, der kan stikke og være en smittekilde for sygdomme må ikke komme i kassen med farligt affald, men skal i en særlig kanyleboks.

Årsagen er, at de røde kasser til farligt affald håndsorteres af medarbejderne på genbrugspladserne og på sorteringsanlægget.

 

Hent kanylebokse på apotek og genbrugspladser

På genbrugspladsen kan du få udleveret en kanyleboks på 2,0 liter.

Du kan også hente din kanyleboks på apoteket, men her kan du kun få udleveret de små bokse på 0,5 liter. 

Kanylebokse kan afhentes gratis.

 

Hvad gør jeg, når boksen er fyldt?

Når din boks til klinisk risikoaffald er fyldt, kan du få den byttet til en tom på apoteket, ældrecentret eller genbrugspladsen. Hvis du tager den med på genbrugspladsen, får du den ombyttet samme sted, hvor du tømmer den røde kasse til farligt affald.

Relaterede emner

Hvad skal i kassen til farligt affald?

Farligt affald kan gøre skade på mennesker og miljø og skal derfor sorteres korrekt. Derfor skal det i en særlig kasse, som er omdelt til alle husstande med egne containere.

Bliv klogere på affaldssortering

Det kan være svært at finde ud af, hvad du skal gøre med dit affald. Noget skal i containeren til genanvendeligt affald, andet skal i restaffald og noget tredje på genbrugspladsen. 

 

Find din nærmeste genbrugsplads

Tjek åbningstiderne for den genbrugsplads, der ligger tættest på dig. 

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen