Stemningsbillede

Varmeprisen stiger i Aalborg

Stigende omkostninger til varmeproduktion er baggrunden for, at Aalborg Forsyning sætter prisen på fjernvarme op den 1. april 2024.

Den 1. april 2024 hæver Aalborg Forsyning den variable varmepris. For den enkelte forbruger med et standardhus på 130 kvadratmeter og et forbrug på 18.100 kWh vil prisstigningen i gennemsnit give en månedlig meromkostning på 292 kr. inkl. moms. Det svarer til en prisstigning på 20%.

”Det er en rigtig ærgerlig situation, som vi er godt trætte af, og vi har fuld forståelse for, at vores kunder har det på samme måde. Vi er bevidste om, at varmeprisen har stor betydning for vores kunder, og vi følger prisudviklingen tæt og håber, at vi i fremtiden kan holde prisen i ro,” siger Per Clausen, bestyrelsesformand i Aalborg Forsyning.

Aalborg Forsynings varmeselskab, Aalborg Varme A/S, er underlagt en lovgivning, der gør, at økonomien skal ’hvile i sig selv’, så der hverken må være underskud eller overskud. Derfor er Aalborg Forsyning nødt til at hente alle omkostninger hos kunderne.

”Det er stigende omkostninger til varmeproduktion, som betyder, at vi desværre er nødsaget til at hæve varmeprisen. Når vores omkostninger stiger, har vi ingen anden mulighed end at hæve prisen over for vores kunder, så vi stadig kan sikre, at der er varme i radiatorerne ude hos dem,” siger Nils Ove, økonomidirektør i Aalborg Forsyning.


Stigende priser på varme

Årsagen til de stigende varmepriser er bl.a. den pris, som Aalborg Forsyning betaler for sin varmeaftale med Nordværk. Cirka 24% af varmen i Aalborg Forsyning kommer fra affaldsforbrændingen på Nordværk, men her stiger taksterne også.

”Vi har indgået en ny varmeaftale med Nordværk, hvor Aalborg Forsyning betaler en større andel af omkostningerne. På trods af det, er det stadig en god aftale, som sikrer os, at vi også i fremtiden har adgang til varme fra affaldsforbrændingen,” siger Nils Ove.

 

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen