Gør haven sommerklar med omtanke

Foråret er kommet, og haven og liggestolen skal shines op. Bilen har fået sommerdæk, og nu skal den vaskes. Husk at tænke på miljøet og dit drikkevand, når du gør klar til sommeren på terrassen. Her får du fem gode råd.

1. Vent lidt med at luge

Det er fristende at fjerne alle mælkebøtter i græsplænen og ukrudtet i hækken. Men ukrudt og vilde planter er vigtig for biodiversiteten og er hjem for mange insekter.

2. Undgå gift i haven

Roundup og andre sprøjtemidler er effektive mod ukrudtet, men skader drikkevandet. Brug i stedet kogende vand på ukrudtsplanten.

 

3. Kør bilen en tur i vaskehallen

Det er fristende at vaske bil i indkørslen, når solen står højt. Men det beskidte vand med olierester og kemikalier ryger direkte i regnvandskloakken, når du vasker bilen derhjemme. I vaskehallen genbruges vandet, og det beskidte vand ender til sidst i spildevandskloakken, så det kan blive renset.

4. Vask dine pensler i køkkenvasken

Når stakittet og havemøblerne har fået en tur, skal penslerne vaskes rene. Undgå at gøre det under haveslangen, da kemikalier fra malingen kan trænge ned i grundvandet. Når du vasker penslerne i køkkenvasken, løber vandet i spildevandskloakken og videre til rensning på renseanlægget.

5. Maling er farligt affald

Når malerbøtten er tom, skal den bortskaffes som farligt affald. Du kan enten stille den oprejst i din røde kasse til farligt affald eller aflevere den på genbrugspladsen, så den kan blive håndteret korrekt.

 

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen