Stemningsbillede

Industriområde ved Bouet får fjernvarme

Flere virksomheder omkring industriområdet ved Bouet – herunder onlinebutikken Coolshop – får nu opfyldt deres ønske om billig, driftssikker og på sigt også klimavenlig fjernvarme fra Aalborg Forsyning.

Efter flere henvendelser fra virksomheder i industriområdet omkring Bouet – Kystvejen og Loftbrovej – der gerne vil forsynes med fjernvarme, går Aalborg Forsyning nu i gang med at etablere fjernvarmeforsyning i området med rør og en ny pumpestation.

”Det giver rigtig god mening, at virksomhederne får fjernvarme, for der er tale om en billig, forsyningssikker og driftssikker løsning. På nuværende tidspunkt er op i mod 50% af vores fjernvarme CO2-neutralt med brug af vedvarende energikilder, og om få år, når vi har udfaset kullet på Nordjyllandsværket, vil fjernvarmen være helt CO2-neutral,” siger Jesper Møller Larsen, forsyningschef i Aalborg Forsyning.

Over en periode på 20 år vil fjernvarmeforsyningen af industriområdet omkring Bouet tilmed give en samfundsøkonomisk besparelse på 15 mio. kr. sammenlignet med individuelle varmepumper, som kunne være et alternativ. Besparelsen opnås, fordi varmen leveres fra det centrale net i Aalborg, som i stor stil forsynes med overskudsvarme fra både industri og affaldsforbrænding. Dertil vil fjernvarmeforsyningen frem mod 2028 gennemføre en grøn omstilling til effektive varmepumper.

Coolshops gigantlager får fjernvarme

Onlinebutikken Coolshop er én af de virksomheder, der som de første får opfyldt ønsket om at få fjernvarme fra Aalborg Forsyning. Coolshop er i fuld gang med at opføre et nyt gigantlager på 22.000 kvadratmeter placeret på Loftbrovej i Nørresundby.

”Vi er rigtig glade for, at vi i forbindelse med opførelsen af vores nye lager, kan blive tilknyttet fjernvarmeforsyningen. Fra starten har vi mødt stor velvilje fra de involverede parter, ikke bare i relation til fjernvarmeforsyningen, men fra alle forsyningsselskaber og offentlige instanser. Vi er stolte af at kunne lykkes med det hele i en intensiv byggeperiode. Med fjernvarmen opnår vi på sigt den mest miljøvenlige energiform, og dermed bidrager vi til at passe på vores klodes ressourcer, hvilket også har stor betydning,” siger Jacob Risgaard, medejer af Coolshop.

Flere virksomheder kan få fjernvarme

Aalborg Forsyning er tæt på at få 25% af bygningerne i området med over på fjernvarmenettet, hvilket gør projektet rentabelt. Men det er naturligvis et mål at få så mange virksomheder som muligt til at konvertere til fjernvarme:

”Vi er i gang med det opsøgende salgsarbejde. Vi vil hurtigst muligt have overblik over, hvor mange virksomheder, der gerne vil have fjernvarme, så vi kan dimensionere projektet rigtigt,” siger forsyningschef Jesper Møller Larsen.

Udrulningen af fjernvarme i området vil ske i etaper, hvor de første får fjernvarme allerede i 2021, og projektet vil være helt færdigt i 2023.

Kontakt oplysninger

Yderligere oplysninger kan fås hos:

  • Jesper Møller Larsen, forsyningschef Aalborg Forsyning, telefon 2520 4861
  • Jacob Risgaard, medejer af Coolshop, telefon 5135 3342
Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen