Stemningsbillede

Vi indfører endnu bedre sortering af hård og blød plast på genbrugspladserne

Fra fredag den 16. april har alle pladser nu én container til hård plast og én container til blød plast.

Genanvendelsespotentialet er stort, når vi sørger for, at det hårde og bløde plast bliver sorteret i hver sin container. Derfor har vi i dag opsat nye containere, så det er muligt for de besøgende at aflevere deres plastaffald i én container til hård plast og én container til blød plast på alle kommunens genbrugspladser. Herudover har vi fortsat containere til både PVC og havemøbler af plast, der også bliver afleveret til genanvendelse.

Der er mange gode grunde til, at flere er begyndt at have fokus på genanvendelse af plastik – for plast er ikke bare plast. Hvis vi gør mere for at indsamle affald, kan det fx. blive genanvendt til nye affaldsspande, en ny frontgrill til bilen eller et afløbsrør.

Sorteringen derhjemme fortsætter, som den plejer 

Sorteringen af det mindre plast fra for eksempel køkkenet fortsætter, som den plejer i containeren til plast og metal, ved din bolig. Det er kun på genbrugspladserne, der nu skal skelnes mellem hård og blød plast. Plasten, som kommer i containeren til plast og metal derhjemme, bliver kørt til det intelligente sorteringsanlæg på Reno-Nord, som klarer finsorteringen i hård og blød plast, men det er ikke muligt med plastaffaldet, der afleveres på genbrugspladsen. 

"Plastaffaldet på genbrugspladsen er større - både i vægt og omfang - og er derfor blevet en omkostningstung investering, som i sidste ende skal finansieres af kommunens borgere," forklarer teamleder for genbrugspladserne Karsten Holt, og udtrykker, at han tror på, at de besøgende på genbrugspladsen nok skal lykkes med sortering i hård og blød plast. 

Øget motivation for genanvendelse 

Ifølge Karsten Holt oplever de en øget bevidsthed og motivation for både affaldssortering og genanvendelse blandt borgere i Aalborg Kommune. Derfor tror de på, at vores besøgende og vores sorteringsvejlederne på genbrugspladserne sammen kan øge genanvendelsesprocenten for både hård plast og blød plast.

Men selvom affaldssortering ikke er nyt, er det ikke altid nemt. Skiltene foran containerne til hård og blød plast er derfor - som noget nyt - blevet udstyret med et par huskeregler, som skal gøre det nemmere at genkende, hvad der er henholdsvis hårdt og blødt plast. 

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen