Genrebillede

Få styr på vandet 24-7

Aalborg Forsyning har nu installeret fjernaflæste vandmålere hos alle sine 24.000 forbrugere, som dermed har mulighed for at følge deres vandforbrug døgnet rundt og få advarsler, hvis forbruget pludselig ryger i vejret.

Denne sommer kan Aalborg Forsynings vandforbrugere holde ferie med en bekymring mindre: Skulle toilettet løbe, går der hul på et rør eller siver vandet andre steder på matriklen, mens man er væk på ferie, kan man nemlig få automatisk besked på mobilen via app’en Watts.

Aalborg Forsyning er netop blevet færdig med at installere fjernaflæste vandmålere hos 24.000 forbrugere. I forvejen har mange af forbrugerne fjernaflæste varmemålere og med de nyinstallerede vandmålere, slipper forbrugerne nu helt for at aflæse deres målere og indberette forbruget. Når aflæsningen sker automatisk, skal Aalborg Forsyning heller ikke bruge ressourcer på at administrere aflæsningskort. Samtidig kan Aalborg Forsyning fx i situationer med tørke følge det samlede vandforbrug og dermed undgå, at der opstår vandmangel.

Watts giver tryghed

Med indførelsen af fjernaflæste målere, kan forbrugerne også bruge den gratis app, Watts, hvor man kan følge sit daglige forbrug og få advarsler, hvis forbruget pludselig ryger i vejret.

”Watts giver tryghed og reducerer spild, for den kan give besked, hvis der fx er uafbrudt vandforbrug i 24 timer. Samtidig kan Watts øge forbrugernes bevidsthed om egne forbrugsmønstre og vaner, og dermed inspirere til en bedre udnyttelse af varmen og vandet, hvilket både gavner miljøet og egen pengepung,” siger Jesper Høstgaard-Jensen, teknisk direktør i Aalborg Forsyning.

Bedre adgang til data giver udvikling

Aalborg Forsynings digitalisering af informationerne fra vand- og varmemålere gavner også Danmarks position som frontløber i den grønne omstilling. Med de fjernaflæste målere får Aalborg Forsyning indsigt i detaljerede data, som kan bruges i udviklingen af grønne og ressourceeffektive løsninger.

”Den indsigt kan vi dele med virksomheder og forskningsinstitutioner, som dermed får bedre mulighed for at udvikle nye serviceløsninger og produkter, hvilket vil gavne den grønne omstilling og give et mere bæredygtigt ressourceforbrug,” siger Jesper Høstgaard-Jensen.

Læs mere om mulighederne med app’en Watts her: Aalborg Forsyning: Privat 

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen