Find og byt genbrugsguld i Bytteboksen

Nu får borgerne i Aalborg chancen for at bytte ting og sager med deres naboer i Bytteboksen, der er blevet opstillet i Aalborg Vestby. Det er Aalborg Forsyning, der står bag initiativet, som skal gøre det nemmere at genbruge mere.

Elsker du genbrug og gratis ting? Så får du nu alletiders chance for at dele og genbruge ting og sager med andre i Bytteboksen, som Aalborg Renovation netop har stillet op i Aalborg Vestby.

Bytteboksen vil i en forsøgsperiode blive opstillet seks uger ad gangen på tre forskellige lokationer: Først skal den stå på Herluf Trolles Plads, herefter Kastetvej foran Haraldslund og så Suensonsgade, inden den kommer tilbage på Herluf Trolles Plads.

”Vi har et mål om, at der skal genbruges mere, og derfor skal vi tænker i nye metoder. Vi håber på, at vi med Bytteboksen kan inspirere til, at vi i mindre grad kasserer vores ting som affald, og i stedet tænker dem som genbrug til gavn for andre og til gavn for miljøet,” siger Klaus Bystrup, projektleder i Aalborg Forsyning, og fortsætter:

”Når vi giver ting videre til andre, og selv genbruger mere, forlænger vi levetiden på ting, der ellers ville ende som affald. Det sparer ressourcer – både til produktion af nye varer og til bortskaffelse af affaldet.”

Bytteboksen er kun til genbrug

I Bytteboksen kan du fx stille porcelæn, bøger, nips, mindre indbo og andet genbrug, der stadig fungerer og har brugsværdi. Selvom en ting ikke længere har værdi for dig, kan det sagtens være det, som en anden lige står og mangler. Bytteboksen er for alle, og finder du noget, som du kan bruge, kan du tage det med hjem.

”Det skal være nemt at genbruge, og med Bytteboksen bringer vi muligheden for genbrug direkte ud til borgerne,” siger Klaus Bystrup.

Bytteboksen er kun til mindre ting, som du selv kan bære uden hjælpemidler. Er dine ting gået i stykker, hører de heller ikke hjemme i Bytteboksen, men skal sorteres som affald og i de nedgravede containere i området. Stort affald skal på genbrugspladsen, og nogle affaldstyper kan du få hentet via Aalborg Forsynings bestillerordning.

”Det er i høj grad op til borgerne selv at medvirke til, at boksen fungerer ved at stille tingene pænt på hylderne, holde orden og kun bidrage med ting, der kan genbruges. Vi tror på, at vi kan lykkes med det her i fællesskab, og vi håber, at beboerne i lokalområdet vil tage godt imod boksen og bakke initiativet op,” siger Klaus Bystrup.

Aalborg Renovation holder tilsyn med Bytteboksen alle hverdage og følge med i, om boksen medvirker til øget genbrug.

Selve Bytteboksen er også lavet af genbrugsmaterialer – den er lavet af en ombygget skibscontainer og beklædt med genbrugstræ fra Gigantium. Bytteboksen har derudover et grønt tag af sedum, som suger regnvand.

Projektet med Bytteboksen er inspireret af et lignende projekt i Aarhus, der har været en stor succes, og hvor borgerne har været flittige til at både at give ting til genbrug og aftage ting.

Kontaktinformation

Yderligere information kan fås hos:

Klaus Bystrup, projektleder i Aalborg Forsyning, tlf. 2520 4940

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen