Billedet viser en vandmåler

Frosten kan sprænge vandmåleren

Kong Vinters kolde dyne har lagt sig over landet, og den ser ud til at ligge tungt nogen tid endnu. Aalborg Forsyning mærker konsekvenserne med flere kunder, der ringer om sprængte vandmålere og kedelige vandskader, fordi kulden har frosset vandet i rør og måler.

Is fylder mere end vand, hvilket kan få rør og måler til at sprænge. Kommer der kun lidt eller intet vand ud af vandhanen, kan vandet være frosset et sted og særligt vandmålere, der er placeret i et uopvarmet rum er udsatte for frost.  

”Flere mærker konsekvensen af vinterfrosten og oplever sprængte vandmålere. Især vandmålere, der er placeret i garager og udhuse uden varme, er udsatte for frost. Vi opfordrer derfor til, at du holder øje med udsatte vandmålere og eventuelt sikrer vandmåleren mod frosten,” opfordrer Peter Bech, fagligkoordinator på vandområdet i Aalborg Forsyning og kommer med et par gode råd til, hvordan man undgår sprængte rør og målere, samt hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

Sådan undgår du, at udsatte vandmålere og rør sprænger:

  • Læg eventuelt et tæppe eller aviser om rørene/vandmålere
  • Luk garagedøren selv på en kort tur, og sørg for, at måleren ikke bliver påvirket af den kolde vind
  • Lad eventuelt en vandhane løbe/dryppe natten over, således er der lidt gennemløb i vandmålere og en tilfrysning undgås
  • Forsøg aldrig at optø en vandmåler selv – kontakt en VVS-installatør.

Hvis det viser sig, at rør, vandmåler eller andre installationer er sprængt, så luk for hovedhanen og kontakt en autoriseret vvs-installatør.

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen