Er dit vand grønt?

Vi tilsætter et grønt farvestof til fjernvarmevandet. Farven skal lokalisere utætheder på fjernvarmeanlæg og brud på fjernvarmenettet.

Hvad gør du ved grønt vand i vandhanen?

Hvis vandet i din vandhane bliver grønt, er det tegn på et defekt varmeanlæg. Du skal kontakte en autoriseret VVS-installatør for at få repareret dit varmeanlæg. Bor du til leje, skal du kontakte din vicevært.

Den grønne farve forsvinder ligeså snart dit anlæg er blevet repareret af en autoriseret VVS-installatør. Vi samarbejder med en række autoriserede VVS-installatører gennem Fjernvarmens Serviceordning. 

Hvad gør du ved grønt vand i natur/på vej?

Hvis du spotter grønt vand i et vandløb, en kloak, en sø eller lignende, er det tegn på brud på et rør.

Hvad skyldes den grønne farve?

Den grønne farve skyldes et grønt farvestof, der er helt ufarligt. Hvis dit vand bliver grønt, er det dog et tegn på, at der kommer fjernvarmevand over i dit drikkevand. Fjernvarmevand er ikke beregnet til at drikke eller bade i, og vi anbefaler derfor, at du hurtigst mulig får repareret dit varmeanlæg.

Hvorfor tilsætter vi grønt farvestof?

Vi ønsker at mindske et stigende vandtab i fjernvarmenettet. Vandtabet medfører en unødvendig høj udgift til det vand, der bliver tilsat i forbindelse med levering af fjernvarmen. Kan vi mindske vandtabet, vil det komme både miljøet og dig til gode. Blandt fordelene er at:

  • du undgår at drikke eller bade i fjernvarmevand.
  • du undgår at betale ekstraudgifter – enten i form af et øget vandforbrug eller en dårlig udnyttelse af fjernvarmen.

Er det farligt?

Farvestoffet i vandet vil være fortyndet så meget, at det ikke udgør nogen sundhedsrisiko. Farvestoffet et godkendt af sundhedsmyndighederne og bruges også i kosmetik mm.

Dog anbefaler vi, at du får repareret dit varmeanlæg hurtigst muligt.

Bliver mit hår grønt, hvis jeg bader i grønt vand?

Der er en lille risiko for, at dit hår kan få et grønligt skær. Bliver dit hår grønt, anbefaler vi, at du efterfølgende skyller det i koldt vand.

Bliver mit vasketøj grønt, hvis jeg vasker det i grønt vand?

Det er en lille risiko for, at dit vasketøj kan få et svagt grønt skær. Bliver dit vasketøj grønt, anbefaler vi, at du efterfølgende skyller det i koldt vand.

Hvor længe skal jeg holde øje med vandets farve for at opdage utætheder?

Fjernvarmevandet vil altid være grønt, så det er nemt at se utætheder.

Hvis noget på vejen eller i naturen bliver grønt, forsvinder farven så?

Ja, solens stråler vil få den grønne farve til at forsvinde.

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen